Blog

Da li spermi smeta gledanje televizije?

Analize sperme potvđuju da muškarci koje nedeljno provedu više od 20 sati ispred televizora, imaju lošiji kvalitet sperme. A istovremeno analiza sperme je pokazala puno lepšu sliku kod onih koji su umesto televizora izabrali redovno bavljenje sportom.
Istraživači Više Medicinske škole u Bostonu su analizirali spermu 189 muškaraca između 18-22 godine starosti. Pored toga su ih ispitivali o načinu života – o sportu, o ishrani,i o navici gledanja televizije.
Analize sperme su dokazale, da muškarci koji su nedeljno više od 20 sati proveli ispred televizora,imali broj spermatozoida i zapreminu sperme za 44% manju naspram onih koji su manje vremena proveli ispred televizora.
Muškarci, koji nedeljno bar15 sati provode u pokretu ,imaju koncentraciju spermatozoida i zapreminu sperme za 73% veću naspram onih koji se kreću manje od pet sati nedeljno.
Prema redovnim analizama sperme u više zapadnih zemalja je utvrđeno da se kod muškaraca u zadnje vreme smanjuje zapremina sperme i koncentracija spermatozoida, mada tačni uzroci nisu poznati. Istraživači kao rezultat analiza zaključuju, da ovo može prouzrokovati previše sedenja, nedostatak telesnih vežbi, poremećeni nivo vitamina u organizmu.

http://healthywomenlifestyle.net/cabergoline http://healthywomenlifestyle.net/letrozole