Nastanak sperme

spermanoveles 0

Neophodni antioksidansi

Na osnovu studije Univerziteta u Oklandu urađene na 2500 neplodnih parova koji su koristili ishranu bogatu antioksidansima i mikroelementima došlo se do rezultata da ovakva ishrana pored blagotvornog dejstva na poboljšanje nastanka sperme rezultirala i četiri puta povećanom šansom da dođe do oplodnje. U današnje vreme, svakodnevni stres, pušenje i neredovna ishrana, šteti razvoju ćelija i smanjuje broj spermatozoida. Stručnjaci ukazuju da je neophodan povećani unos antioksidanasa i mikroelemenata da bi ojačali svoj imunitet i time uticali na normalan razvoj sperme.

using this medication to treat insomnia this insomnia medication

Nastanak sperme: Tri bitna meseca

Nastanak sperme, odnosno spermatogeneza je proces u trajanju od oko tri meseca, u kome u testisima nastaju spermatozoidi: 72 dana se razvijaju i narednih 30 dana sazrevaju. Ovo podrazumeva i to, da ukoliko postoje neki problemi vezani za spermu, period od tri meseca je neophodan da bi došlo do bilo kakvog poboljšanja situacije. Dakle, najmanje tri meseca pre planirane oplodnje treba svesno pokušati promeniti način života i izbaciti loše navike u ishrani. Ubrzani način života nam otežava zdrav način života, pa se stoga za optimalizaciju nastanka sperme preporučuje unošenje antioksidanasa i mikroelemenata u vidu dodataka ishrani.

 

 

PROfertil® poboljšava plodnost

Klinički dokazano, da već nakon prva tri meseca povećava plodnost!

 

Prof Wilfried Feichtinger

„Profertil – klinički dokazano pored povećanja zapremine i kvaliteta sperme, smanjuje troškove lečenja muškog infertiliteta, a često dolazi do potpunog prestanka lečenja."
Prof. dr Wilfried Feichtinger, IVF CENTRUM

Poboljšanje kvaliteta sperme uz pomoć mikroelemenata

Nije teško uvideti, da između razvoja i zapremine sperme i broja plodnih spermatozoida postoji značajna veza. Zbog sve većeg problema muškog steriliteta došlo je do potrebe da se razvije određeni broj preparata koji potpomažu razvoj sperme.

Nažalost veoma mali broj lekara upoznaje buduće roditelje sa mogućnostima načina poboljšanja sperme, pre svega o poboljšanom i pravilnom unosu vitamina, koji je najlakši metod za poboljšanje kvaliteta sperme.

Čak ni onim parovima koji već godinama pokušavaju da dobiju dete, se ne ukazuje na to da sa unosom određene kombinacije vitamina i mikroelemenata mogu značajno popraviti kvalitet sperme.

click here

 

Nastanak spermePoboljšanje kvaliteta sperme pomoću E-vitamina

E-vitamin se nalazi u membranama ćelija i kao antioksidans, štiti membranu od oksidativnog stresa. Dugotrajni nedostatak vitamina E je jedan od mogućih uzroka muškog infertiliteta. Naučna ispitivanja vezana za nastanak sperme su pokazala da ukoliko oba partnera dnevno unesu između 100-200mg vitamina E, to značajno povećava mogućnost začeća. Unošenje vitamina E se naročito preporučuje muškarcima jer poboljšava kvalitet sperme.

 

Poboljšanje kvaliteta sperme sa L-karnitinom

Analize su pokazale, da muškarac koji redovno tri meseca koristi L-karnitin, značajno povećava pokretljivost spermatozoida i zapreminu sperme. Dakle, muškom organizmu je neophodan L-karnitin da bi se obezbedilo normalno funkcionisanje i razvoj spermatozoida i sperme.

Poboljšanje kvaliteta sperme uz pomoć L-arginina

Mali broj ljudi je čuo za L-arginin, ovu izuzetno delotvornu aminokiselinu, koju nazivaju i „čudotvornim molekulom za nastanak sperme". 80% aminokiselina sperme čini L-arginin, tako da se unosom ove aminokiseline poboljšava broj i pokretljivost spermatozoida.

 

Nastanak spermePoboljšanje kvaliteta sperme i selen

Selen kao anitoksidans ima važnu ulogu u nastanku sperme, a njegovo pozitivno dejstvo je izrazito delotvorno u kombinaciji sa E-vitaminom. Ispitivanja vršena na muškarcima sa smanjenom sposobnošću reprodukcije su pokazala da korišćenje 100mg selena dnevno u periodu od tri meseca značajno utiče na nivo pokretljivosti spermatozoida.

 

Poboljšanje kvaliteta sperme i koenzim Q10

Istraživanja vezana za nastanak sperme i konzim Q10 su pokazala, da su muškarci koji su u periodu od dve sedmice unosili 10mg dnevno Koenzima Q10 imali značajno poboljšanje u količini i pokretljivosti spermatozoida. Istraživanja su takođe pokazala da su parovi kod kojih su muškarci prethodno koristili koenzim Q10 imali veći uspeh u nastanku začeća, što se povezuje sa dejstvom koenzima Q10 na kvalitet sperme.

 

Poboljšanje kvaliteta sperme i folna kiselina

U svim fiziološkim procesima u kojima dolazi do deobe ćelija, folna kiselina je od suštinske važnosti. Folna kiselina štiti DNK koji se nalazi u glavi spermatozoida od raznih genetskih poremećaja. Istraživanja pokazuju da folati imaju pozitivno dejstvo na plodnost muškaraca pa su samim tim veoma bitni i za nastanak i razvoj sperme.

 

Nastanak spermePoboljšanje kvaliteta sperme uz pomoć cinka

Sperma je supstanca bogata cinkom, samim tim ovaj elemenat je jedan od najvažnijih minerala bitnih za nastanak sperme. Cink negde spominju i kao ,,mineral za razvoj sperme”. Zbog ovoga se recimo kaže i da ostriga ima pozitivno dejstvo na muškost, a ona je izuzetno bogata cinkom. Unošenje cinka je posebno bitno ne samo zbog povećanja broja spermatozoida već i zbog poboljšanja njihove samoodrživosti.

 

Poboljšanje kvaliteta sperme i glutation

Glutation je najdominantniji antioksidans u ljudskom organizmu, utiče na porast pokretljivosti spermatozoida i smanjuje oksidativni stres koji negativno utiče na njih, te je na taj način posredno jedan od neophodnih elemenata za nastanak kvalitetne sperme.

Brojne analize sperme i rezultati kliničkih ispitivanja su nam potvrdili da su gore navedeni antioksidansi i mikroelementi od ključnog značaja za nastanak i razvoj zdrave sperme i da njihovo zajedničko dejstvo znatno povećava stepen muške plodnosti.

Međutim veoma je važno znati i to da na mnogim preparatima nisu napisane tačne količine aktivnih supstanci kao ni imena svih supstanci u preparatu, a prekomerna količina antioksidanasa i mikroelemenata i njihova loša kombinacija takođe može loše uticati na plodnost muškarca.

„ Nama je pomogao. Imao sam mali broj spermatozoida i navodno veliki broj ,,ruiniranih” ćelija. 6 meseci Profertil, bez alkohola, bez koka-kole i ni rezultati nisu izostali, zapremina sperme se povećala za 0,5 ml, a broj spermatozoida za 25%."

 

 

PROfertil® poboljšava plodnost

Klinički dokazano, da već nakon prva tri meseca povećava plodnost!

 

Profertil

Kako do Profertila?

Direktnim naručivanjem putem telefona +381 24 554 498

Online kupovinom na
goodwillshop.rs

PROfertil® female

  • poboljšava redovnost ciklusa
  • optimizuje sazrevanje jajnih ćelija
  • pokreće ovulaciju
  • stimuliše implantaciju
  • povećava libido
  • smanjuje komplikacije u trudnoći

PROfertil®

Aktivne supstance PROfertil©-a su mikronutritijenti potrebni za razvoj spermatozoida.

Uticaj PROfertil®-a na
nastanak spermatozoida

Količina sperme

Delotvornost PROfertil©-a dokazuju klinička ispitivanja: broj spermatozoida se povećao za 80,5%, a zapremina sperme za 24%.

Povećanje zapremine sperme
Studija uticaja

Argumenti

Mišljenje korisnika

Nadoknađuje nedostatak mikronutritijenata

Potvrđeno povećava zapreminu sperme

Potvrđeno povećava broj spermatozoida

Poboljšava pokretljivost spermatozoida

Potvrđeno povećava mušku plodnost

 
"Suprug mi je 3 meseca koristio Profertil, a po spermogramu su se poboljšali rezultati pokretljivosti spermatozoida sa 10% na 70%.”

pacijent
Aug 07, 2013