Pregled sperme

spermavizsgalat 00

Pregled sperme: Postoji problem sa kvalitetom?

Po stručnim, detaljnim analizama sperme od strane WHO (Svetska zdravstvena organizacija) 40% muške populacije na svetu ima neadekvatan kvalitet sperme. Pored toga, zbog konstantnog pogoršanja, iz decenije u deceniju, WHO je već nekoliko puta bila primorana da promeni referentne vrednosti na osnovu kojih se određuje plodnost muškarca. Tokom analize sperme mogući su sledeći kritični rezultati: mali broj spermatozoida, slaba pokretljivost spermatozoida ili loša morfologija. U najvećem broju slučajeva uzročnik muškog problema sa začećem je upravo kombinacija svega navedenog. Važno je napomenuti da ni lošiji kvalitet sperme ne znači da muškarac nije sposoban da začne dete.

rezeptfrei tabletten sildenafil generika rezeptfrei tabletten bromazepam

Šta možete učiniti?

Treba načiniti korake koji će brzo dovesti do rezultata: eliminisati štetne faktore kao što su pušenje, preterano konzumiranje alkohola i kafe, prestati sa nošenjem isuviše uskih pantalona. Kvalitet sperme zavisi i od hrane koju unosimo. Zdrava ishrana podrazumeva više voća, povrća, žitarica, bezmasne mlečne proizvode i posna mesa. Ovo u velikoj meri doprinosi razvoju zdrave sperme. Rezultati testova sperme su potvrdili da antioksidansi i povećan unos esencijalnih mikroelemenata takođe pozitivno utiče na kvalitet spermatozoida i kvalitet sperme.

 

 

PROfertil® poboljšava plodnost

Klinički dokazano, da već nakon prva tri meseca povećava plodnost!

 

Prof Claus Riedl

„U nedavnoj studiji gde je korišćen PROfertil® testirano je 8 mikroelemenata i njihovih kombinacija u različitim fazama razvoja sperme. Istraživanja i analize su jasno pokazali povećanje zapremine sperme, poboljšanje kvaliteta sperme i pokretljivosti spermatozoida, a kao rezultat zajedničkog dejstva, povećana je mogućnost nastanka trudnoće"
Prof. Dr Martin Imhof, Landesklinikum Wienviertel Korneuburg, Austrija

Zašto je potrebna analiza sperme?

U pozadini muškog infertiliteta uglavnom stoji neka abnormalnost ili nedostatak sperme. Odgovor na ovo daje analiza sperme. Analiza sperme je najosnovniji test plodnosti, gde se posmatra zapremina sperme, količina spermatozoida, njihova pokretljivost i količina normalnih spermatozoida u odnosu na zdravu spermu.

Za tačnu analizu sperme uglavnom su potrebne dve analize, jer koncentracija spermatozoida i njihova pokretljivost može drastično da se promeni iz dana u dan. Važno je da između dva ispitivanja ne protekne više od četiri nedelje.

how to order metronidazole over the counter

 

Šta treba znati pre analize sperme?

Pre analize sperme potrebna je seksualna apstinencija u trajanju od 3 do 5 dana. Bitno je znati, da za prikupljanje sperme nije dobro koristiti prezervative, jer su oni tretirani spermicidnim sredstvima, zbog kojih može doći do pogrešnih rezultata. Uzorak se prikuplja u sterilnu posudicu..

 

spermavizsgalat 1Granične vrednosti analizei

zapremina sperme: minimum 2 ml
koncentracija spermatozoida: minimum 15 miliona/ml
ukupan broj spermatozoida: minimum 39 milliona po uzorku
indeks pokretljivosti: minimum 40% pokretljivih
morfologija: minimum 14% normalnih (po tzv. strogom kriterijumu)
nyil2u sklopu analize posmatra se i broj belih krvnih zrnaca (normalna vrednost manje od 1 milion/ml)

 

Analiza sperme kod kućei

U današnje vreme analizu sperme možete uraditi i kod kuće u relativnom komforu. Ovakve analize su otprilike 90% tačne. Pored zapremine analizira se broj i pokretljivost spermatozoida..

 

spermavizsgalat 2Rezultati analize sperme:

U toku analize sperme možemo dobiti razna odstupanja u rezultatima.

smanjen broj spermatozoida
analiza pokazuje potpuni nedostatak spermatozoida
pokretljivost spermatozoida je suviše usporena
vidljive morfološke promene spermatozoida tokom analize
neodrživi spermatozoidi
nyil2kao rezultat analize sperme gore navedene tačke mogu se pojaviti i zajedno

Ako je rezultat ispitivanja mali broj spermatozoida, manje spermatozoida može da stigne do jajne ćelije. Ako ispitivanja pokazuju odstupanja u pokretljivosti (motilitet) ili u obliku (morfološki), smanjuje se šansa za preživljavanje spermatozoida u ženskom reproduktivnom traktu i spermatozoidi teže dolaze do jajne ćelije.

 

Šta se dešava ako ispitivanja ukazuju na problem kvaliteta?:

Ako test pokazuje neka odstupanja, potrebna su dalja ispitivanja. Nakon analize sperme sledi analiza krvi, hormonalna ispitivanja, imunološke i genetske analize. U svakom slučaju konzumiranje PROfertil®-a povoljno utiče na poboljšanje kvaliteta sperme, jer zahvaljujući optimalnoj kombinaciji terapijskih agenasa spermatozoidima obezbeđuje antioksidanse i mikroelemente koji su bitni za nastanak sperme.

 

 

PROfertil® poboljšava plodnost

Klinički dokazano, da već nakon prva tri meseca povećava plodnost!

 

Profertil

Kako do Profertila?

Direktnim naručivanjem putem telefona +381 24 554 498

Online kupovinom na
goodwillshop.rs

PROfertil® female

  • poboljšava redovnost ciklusa
  • optimizuje sazrevanje jajnih ćelija
  • pokreće ovulaciju
  • stimuliše implantaciju
  • povećava libido
  • smanjuje komplikacije u trudnoći

PROfertil®

Aktivne supstance PROfertil©-a su mikronutritijenti potrebni za razvoj spermatozoida.

Uticaj PROfertil®-a na
nastanak spermatozoida

Količina sperme

Delotvornost PROfertil©-a dokazuju klinička ispitivanja: broj spermatozoida se povećao za 80,5%, a zapremina sperme za 24%.

Povećanje zapremine sperme
Studija uticaja

Argumenti

Mišljenje korisnika

Nadoknađuje nedostatak mikronutritijenata

Potvrđeno povećava zapreminu sperme

Potvrđeno povećava broj spermatozoida

Poboljšava pokretljivost spermatozoida

Potvrđeno povećava mušku plodnost

 
"Suprug mi je 3 meseca koristio Profertil, a po spermogramu su se poboljšali rezultati pokretljivosti spermatozoida sa 10% na 70%.”

pacijent
Aug 07, 2013