Zapremina sperme

spermamennyiseg

Zapremina sperme: Globalni problem

U poslednjih nekoliko decenija primećen je drastičan pad zapremine sperme, naročito u industrijski razvijenim zemljama. Istraživanja pokazuju da zapremina sperme i broj spermatozoida u SAD-u opadaju za 1,5% godišnje, a u evropskim državama je situacija još drastičnija, 3,1% godišnje.

buy albuterol ventolin asthma inhaler online

U poslednjih dvadeset godina prosečna zapremina sperme se upola smanjila, time i broj zdravih spermatozoida po jedinici mere, a negativna tendencija se i dalje nastavlja. Po Svetskoj zdravstvenoj organizaciji (WHO) granična vrednost broja spermatozoida potrebnih za prirodnu oplodnju je bila 60 miliona/ml, pa je smanjena na 40 miliona/ml da bi ta granica 2010. godine bila pomerena na svega 15 miliona/ml.

Zapremina (količina) sperme: Koliko je dovoljno?

Ovo je veoma često pitanje vezano za muški infertilitet, jer jedan jedini spermatozoid je dovoljan za oplodnju. Zbog čega je toliko važna zapremina sperme i zasto je problem ukoliko je broj spermatozoida manji od 15 miliona po mililitru? Činjenica je da od 15 miliona spermatozoida samo jedan mali broj prodre kroz vaginu i grlić materice, do same materice. Sve ukupno će jedan milion spermatozoida biti u stanju da nastavi put do jajovoda, a tek nekoliko hiljada će dospeti do njega. Iscrpljujuću trku kroz strme kanale jajovoda na putu do ćelijske membrane će preživeti tek stotinak spermatozoida. Iz ovoga nije teško uvideti zbog čega je bitna zapremina sperme, ukoliko na startu trke nemamo dovoljan broj takmičara, mali su izgledi da će neki i stići do cilja.

 

 

PROfertil® poboljšava plodnost

Klinički dokazano, da već nakon prva tri meseca povećava plodnost!

 

Prof Claus Riedl

„U nedavnoj studiji Profertil-a testirano je 8 mikroelemenata i njihovih kombinacija u različitim fazama razvoja sperme. Istraživanja i analize su jasno pokazali povećanje zapremine sperme, poboljšani kvalitet sperme i pokretljivosti spermatozoida i kao rezultat zajedničkog dejstva je povećana mogućnost nastanka trudnoće.”
Prof. Dr Claus Riedl PhD, urolog-androlog

Zapremina sperme: PROfertil© studija dejstva

 

tanulmany 1PROfertil® studija dejstva (2006-2008)

„ Upotreba PROfertil®-a radi poboljšanja muške plodnosti” M. Imhof

Cilj ove studije je bio da se dokaže efikasnost specifične kombinacije aktivnih supstanci PROfertil®-a na poboljšanje zapremine sperme i količine spermatozoida. Pretpostavka je da se uzajamno dejstvo ovih supstanci ne sabira već da se u ovoj kombinaciji višestruko uvećava.

Pacijenti: 120 muškaraca, starosti između 23 i 58 godina
Spermogram: najmanje dva potvrđena patološka nalaza
Tegobe: najmanje dve godine bezuspešnog pokušaja začeća deteta
Terapija: PROfertil® tokom 3 meseca - dnevno 2 kapsule

here

Na osnovu kliničkih ispitivanja upotreba PROfertil®-a je povećala zapreminu sperme za 24,05%, koncentracija spermatozoida po mililitru se povećala za 80,54%, pokretljivost se poboljšala za 115,3%, dok je za 24,91% poboljšana morfologija.

 

tanulmany 1PROfertil® studija varikocele (2009)

„Upotreba mikroelemenata kao alternativni metod lečenja neplodnosti kod pacijenata obolelih od varikocele (proširenih vena testisa)” I.Schauer, R.Jost, M.Imhof

Pacijenti: 55 muškaraca, starosti između 18 i 43 godine, sa potvrđenom varikocelom testisa
Spermogram: najmanje dva potvrđena patološka nalaza
Tegobe: najmanje dve godine bezuspešnog pokušaja začeća deteta
Terapija: PROfertil® tokom 3 meseca - dnevno 2 kapsule

Na osnovu kliničkih ispitivanja upotreba PROfertil®-a je povećala zapreminu sperme za 15,57%, za 11,88% se povećala koncentracija spermatozoida po mililitru, za 43,72% se popravila pokretljivost,i za 18,22% je poboljšana morfologija. Za vreme šestomesečne terapije se kod 41,17% prethodno neplodnih parova desila trudnoća. Neželjeni efekti se nisu javili.

 

tanulmany 1PROfertil® studija konrolne grupe (2011)

„Povećani unos mikroelemenata kod muškaraca sa smanjenom sposobnosti oplodnje povećava zapreminu i kvalitet sperme.” M.Imhof, J. Lackner, M. Lipovac, P. Chedraul i C.Riedl

Pacijenti: 132 muškarca, starosti između 18 i 43 godine
Spermogram: najmanje dva potvrđena patološka nalaza
Tegobe: najmanje jedna godina bezuspešnog pokušaja začeća deteta
Terapija: PROfertil® tokom 3 meseca - dnevno 2 kapsule

Kontrolna grupa: 73 muškarca, starosti između 18 i 43 godine

Spermogram: najmanje dva potvrđena patološka nalaza
Tegobe: najmanje jedna godina bezuspešnog pokušaja začeća deteta
Terapija: (bez terapije)

Na osnovu kliničkih ispitivanja upotreba PROfertil®-a je povećala zapreminu sperme za 33,3% (3,7%*), za 215,5% (46,4%*) se povećala koncentracija spermatozoida po mililitru, za 83,1% (44,0%*) se popravila pokretljivost, i za 23,0% (-2,4%*) je poboljšana morfologija.

Za vreme 6 meseci u grupi pod terapijom se kod 25,76% prethodno neplodnih parova desila trudnoća. Neželjeni efekti se nisu javili.
*u zagradama su rezultati kontrolne grupe

 

 

PROfertil® poboljšava plodnost

Klinički dokazano, da već nakon prva tri meseca povećava plodnost!

 

Preporuke lekara


Dr_Josef_ZechProf. Dr Josef Zech, (IVF) Privat IVG center, Innsbruck Austria

Kao lekar koji se bavi problemom muškog infertiliteta, u poslednjih 25 godina sam imao priliku da se sretnem sa brojnim ispitivanjima raznih preparata koji su bezuspešno pokušavali da poprave zapreminu i kvalitet ejakulata. Po meni je PROfertil® prvi peparat koji je uspešan u tome i to zahvaljujući optimalnom sastavu i odnosu aktivnih supstanci. Brojni pozitivni rezultati kliničkih studija ukazuju na to, da je u stanju da utiče na zapreminu i kvalitet sperme, a samim tim i na poboljšanje plodnosti.

 

Prof_Wilfried_FeichtingerProf. Dr Wilfried Feichtinger, kod njega je rođena prva IVF beba u Austriji i 6. IVF (in vitro fertilization) beba na svetu

„Za gotovo polovinu problema sa začećem su odgovorni muškarci. Uzrok tome je uglavom slab kvalitet sperme ili nedovoljna količina sperme. Klinička ispitivanja PROfertil®-a su pokazala obećavajuće rezultate u odnosu na poboljšanje kvaliteta i količine sperme, i na značajno smanjenje troškova lečenja, a u najboljem slučaju dolazi do potpunog prestanka lečenja."

 

Prof_Claus_RiedlProf. Dr Claus Riedl, urolog-androlog - Landesklinikum Thermenregion Baden, Austria

„U današnje vreme, problem sve manjeg broja dece (bele kuge) sve češće zaokuplja pažnju javnosti. Reprezentativno regionalno istraživanje ukazuje na to da delimičan uticaja ima i lošiji kvalitet sperme i manja zapremina sperme, koji mogu biti posledica lošeg uticaja životne sredine i nezdravog načina života. S druge strane parovi koji nisu svojom krivicom odgovorni za nemanje dece, a kod kojih se u polovini slučajeva utvrdi da je odgovornost na muškarcu, veoma teško prihvataju ovu činjenicu. Kao rezultat ovoga izvršen je veliki broj ispitivanja i naučnih aktivnosti da bi se i ovim parovima omogućilo da ostanu u drugom stanju. Prekretnica na ovom polju je bila optimalizacija IVF-a. Mnogi parovi kod kojih se pojavio problem sa muškim infertilitetom i dalje veruje u oplodnju prirodnim putem bez ikakvog učešća pomoćne reprodukcione tehnologije. Istraživanja pokazuju da dodaci ishrani bogati esencijalnim hranljivim sastojcima, a specijalno namenjeni za lečenje muškog steriliteta mogu značajno da poprave kvalitet sperme. U nedavno urađenoj studiji PROfertil®-a i njegovih 8 esencijalnih hranljivih materija, testirana je njegova efikasnost u raznim fazama razvoja sperme. Istraživanje jasno pokazuje da PROfertil® dovodi do povećanja zapremine sperme, poboljšanja kvaliteta sperme i pokretljivosti spermatozoida, a kao zajedničko dejstvo svih ovih elemenata povećan je i stepen mogućnosti začeća. "

 

Prof_Martin_ImhofProf. Dr Martin Imhof - Landesklinikum Weinviertel Korneuburg, Austria

„U slučaju nemogućnosti dobijanja deteta, neophodno je ispitati oba roditelja, i zbog ovoga je neophodna analiza sperme. Ukoliko se pokaže da je muškarac izvor problema, bilo zbog zapremine sperme ili kocentracije spermatozoida, u tom slučaju preporučuje se povećani unos esencijalnih mikroelemenata, koji značajno mogu da poprave spermogram. Delotvornost specijalne formule PROfertil®-a potvrđuju klinička ispitivanja izvršena na stotinama muškaraca. Statistički podaci izvršenih studija argumentuju da PROfertil® ima značajne rezultate bilo da je u pitanju smanjena moć reprodukcije, ili problem sa infertilitetom.”

Profertil

Kako do Profertila?

Direktnim naručivanjem putem telefona +381 24 554 498

Online kupovinom na
goodwillshop.rs

PROfertil® female

  • poboljšava redovnost ciklusa
  • optimizuje sazrevanje jajnih ćelija
  • pokreće ovulaciju
  • stimuliše implantaciju
  • povećava libido
  • smanjuje komplikacije u trudnoći

PROfertil®

Aktivne supstance PROfertil©-a su mikronutritijenti potrebni za razvoj spermatozoida.

Uticaj PROfertil®-a na
nastanak spermatozoida

Količina sperme

Delotvornost PROfertil©-a dokazuju klinička ispitivanja: broj spermatozoida se povećao za 80,5%, a zapremina sperme za 24%.

Povećanje zapremine sperme
Studija uticaja

Argumenti

Mišljenje korisnika

Nadoknađuje nedostatak mikronutritijenata

Potvrđeno povećava zapreminu sperme

Potvrđeno povećava broj spermatozoida

Poboljšava pokretljivost spermatozoida

Potvrđeno povećava mušku plodnost

 
"Suprug mi je 3 meseca koristio Profertil, a po spermogramu su se poboljšali rezultati pokretljivosti spermatozoida sa 10% na 70%.”

pacijent
Aug 07, 2013