DOKTORI O PROFERTIL®-U

Dr Aleksandar Milošević

prof. dr sc. Aleksandar Milošević, urolog

«Primećuje se sve značajniji udeo tzv. “muškog faktora” u parovima koji imaju problema sa ostvarivanjem potomstva, čak i do 50%.
Moderni način života, često sedentaran, poslovi koji su fizički pasivni, razni toksini iz životne sredine, i godine života budućih očeva značajno utiču na fragilnu strukturu spermatozoida, smanjujući njihov  kvantitet i kvalitet, a oba su potrebna za uspešnu oplodnju dobrim genetskim materijalom.

Pored određenih stanja na koja ne možemo ili vrlo malo možemo uticati (genetski poremećaji, traume, određeni sindromi), najveći deo muškaraca može značajno popraviti kvalitet sperme koristeći PROFERTIL, što je i dokazano u kliničkoj praksi širom sveta.»

Prim. Univ.-Doz. Dr. Martin Imhof,
Gynäkologe, Chefarzt Klinikum Korneuburg, IMI Zentrum für Kinderwunsch

Dr Martin Imhof

Ginekolog, Glavni doktor u Korneuburg Clinic / IMI Centar za Plodnost

«Uzroci neplodnosti nalaze se kod muškaraca gotovo jednako često kao i kod žena. To znači da je veoma važno da se u početnim fazama tretmana prvo ispita muška sperma pomoću spermograma. Ukoliko se utvrdi da je uzrok kod muškarca, antioksidativna terapija može značajno poboljšati relevantne parametre. Efikasnost PROFERTIL® kapsula dokazana je putem kliničkih studija koje obuhvataju preko hiljadu pacijenata. Neverovatni rezultati ovih studija su verovatno najubedljiviji razlog za prepisivanje proizvoda u slučaju muške neplodnosti.»

Facharzt für Urologie / Vorstand der Urologischen Abteilung, Landesklinikum Thermenregion Baden

Dr Claus Riedl

Urolog Specijalista / Načelnik Urološkog Odeljenja u Landesklinikum Thermenregion Baden

«“DNK oštećenja u spermatozoidima“ je tema mnogih tekućih istraživanja – tema od velikog značaja. Iako je količina sperme koju muškarac može proizvesti neiscrpna, kvalitet sperme se smanjuje tokom godina. Studije su pokazale da PROFERTIL® štiti spermu od oštećenja genetskog materijala (DNK). „Krhka DNK“ je sve više prisutna kod muškaraca starijih od 35 godina. To znači da PROFERTIL® štiti genetski materijal koji prenosimo na sledeću generaciju i pruža najbolje uslove da naša deca dobro započnu život.»

Univ.Prof. Dr. Wilfried Feichtinger, IVF Institut für Kinderwunsch, Wien / Wunschbaby, Institut Feichtinger

Dr Wilfried Feichtinger

IVF Institut za plodnost, Vienna / Wunschbaby, Institute Feichtinger

«U 50% slučajeva, do začeća ne dolazi zbog problema koji se javljaju kod muškarca, a signifikatni deo njih povezan je sa niskim rezultatima spermograma. Ukoliko se u budućnosti dodatnim studijama potvrde obećavajući efekti na broj i kvalitet sperme koje je ovaj suplement pokazao u Imhof studiji, to može značiti umanjeni medicinski napor potreban za regulaciju muške neplodnosti ili, u idealnom slučaju, ukinuti potrebu za lečenjem plodnosti u potpunosti.»

Dr. Josef Zech, Private KinderwunschClinic, Innsbruck / Private Kinderwunsch Clinic, Dres. med.

Dr Josef Zech

Privatna Klinika za Plodnost, Innsbruck / Private Fertility Clinic, Dres. med.

«U svojih 25 godina karijere kao reproduktivni lekar, doživeo sam mnoge frustrirajuće pokušaje da lekovima poboljšam kvalitet ejakulata. Po mom mišljenju, PROFERTIL® je prva naučno verifikovana kombinacija aktivnih sastojaka koja poboljšava kvalitet sperme. Oligo-terato-astenospermija je samo deo „muškog faktora“. Uveren sam da će u budućnosti biti mnogo više merljivih aspekata koji imaju koristi od ovakvih mikronutrijenata.»

 

Dr. Erik Randall Huber, FEBU / Facharzt für Urologie

Dr Erik Randall Huber

FEBU / Urolog Specijalista

«Fizički (toplota, traume), hemijski (pušenje, lekovi), anatomski (varikokele) i infektivni uzroci mogu dovesti do pucanja DNK niti spermatozoida. Takva sperma ima ograničenu sposobnost oplodnje, a ako se to ipak dogodi, javlja se veći rizik da će doći do pobačaja. Nova naučna istraživanja pokazuju da se kod otprilike polovine svih parova bez dece javlja fragmentacija DNK spermatozoida kod muškarca. Analiza stepena fragmentacije DNK spermatozoida je stoga važan dodatak spermogramu. Međutim, još je važnije ponuditi odgovarajuću terapiju za ove slučajeve kako bi se ostvarila želja o zatrudnjivanju.

Studija „Smanjenje indeksa DNK framgentacije nakon dodavanja mikronutrijenata“ pokazala je da PROFERTIL® značajno smanjuje fragmentaciju DNK spermatozoida nakon 3 meseca korišćenja. Pomoću PROFERTIL®-a, urolozi mogu konačno ponuditi svojim pacijentima mogućnost terapije za lečenje idiopatske subfertilnosti koja ima naučno dokazanu efikasnost»